Home
Over ons
Labradoodle ?
Puppies !
Teefjes
Reuen
Met pensioen
Reunie 2013
Contact
Gastenboek

Puppies!

Wij vinden het belangrijk dat de pups een geweldig en liefdevol thuis krijgen en opgroeien tot stabiele honden. Voor ons is het belangrijk dat u tot de juiste keuze kan komen en dat kan worden voldaan aan de verwachtingen van beide kanten. Wanneer u er zeker van bent dat u een Australian Labradoodle pup aan uw gezin wilt toevoegen en u kunt hem of haar een goed en liefdevol thuis geven dan kunt u zich bij ons inschrijven voor een pup.

We weten dat erg veel mensen juist kiezen voor een Australische Labradoodle vanweg hun vacht. Het is belangrijk om eerst te testen voordat u besluit een Australsiche Labradoodle aan te schaffen. Aangezien wij ook andere honden thuis hebben is dat bij ons moeilijk, maar wij kunnen wel een andere mogelijkheid voor het testen aanreiken.

We werken op dit moment met een wachtlijst. De maximale lengte van een lijst voor een nestje mediums is zes en voor een miniatuur nestje is vijf. Als er meer pups geboren worden, krijgen ook de mensen die op de reserve wachtlijst staan een bericht dat ze in aanmerking kunnen komen voor een pup. Op dit moment is de wachtlijst gesloten.

Wij doen geen echo bij de honden, aangezien een echo en het aantal pups niet zegt over het aantal pupjes dat geboren wordt en zeker niet over het aantal pupjes die uiteindelijk blijven leven. De families die zich opgegeven hebben voor een pup van Mischa's Doodles, krijgen via een email bericht of ze voor een pup van een van de onderstaande nestjes op de lijst staan en krijgen na de geboorte een berichtje of er ook daadwerkelijk een pupje voor hen bij is. Degene die in aanmerking komt voor een pup, kan altijd aangeven dat ze willen wachten op een eventueel volgend nestje (redenen kunnen zijn een andere voorkeur voor de ouders van de hond (kleur/maat) of bijvoorbeeld het moeten regelen van vrije dagen voor de juiste opvang van de pup in de de eerste week/weken).

De pupjes die bij ons het nest verlaten moeten volgens de richtlijnen gecastreerd / gesteriliseerd worden voor de leeftijd van 1 jaar. We werken met een andere koopovereenkomst indien u er voor kiest om de pup later te laten steriliseren. Hierin staan de eisen vermeld die ook op de site van de ALAEU staan.

Als de pups het nest verlaten dan zijn ze nagekeken door de dierenarts, ingeent en 2-wekelijks ontwormd. De pups gaan weg met een koopovereenkomst, en een Europees paspoort, microchip met registratie bij Petbase, registratie bij de ALVN en ALAEU met een afstammingsbewijs en een uitgebreid puppypakket met speeltjes uit het nest.

Vanzelfsprekend doen wij ons uiterste best om de pupjes zo vroeg en goed mogelijk te socialiseren en beginnen wij met de eerste zindelijkheidstraining.

Voor de komende periode zijn de volgende nestjes gepland:

 

 

Voorjaar 2014

ca. 8 maart: Mischa x Cal              Miniatuur:

                                                      creme/caramel en bruin

ca. 28 maart: Shasta x Cal               Miniatuur/kleine medium:

                                                      bruin (phantom, tricolor), parti bruin/wit

ca. half april: Ayla x Winter               (Kleine) medium:

                                                      caramel, abrikoos en rood

begin juni: Pumpkin x Winter            Miniatuur en kleine medium:

                                                    roodtinten (+ witte vlekken)

 

Zomer/herfst 2014

Ginger x Dribbel                           (Grote) medium:

                                                   creme/caramel en bruin

Angel x Cal                                  Miniatuur:

                                                  caramel, creme, abrikoos en rood

Ruby x Cal  of Winter                    Afh van reu; mini of medium: 

                                                   caramel/creme, abrikoos en rood

Summer x Winter                          Miniatuur en kleine medium:

                                                    roodtinten

 

 

 

Hoogbroekstraat 11, 6659 KN te Wamel | v.teeffelen@planet.nl